Katarzyna Śledzińska ukończyła studia magisterskie na kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu.
Uwielbia gotować i dba, aby każde posiłki, które proponuje pacjentom, były smaczne i dostosowane do ich możliwości kulinarnych. Na bieżąco aktualizuje swoją wiedzę, biorąc udział w szkoleniach z zakresu dietetyki klinicznej i psychodietetyki. Pracując z pacjentami, poza nawykami żywieniowymi, bierze pod uwagę jakość snu, tryb życia oraz czynniki psychologiczne wpływające na nieprawidłowe odżywianie, takie jak np. stres.
SZKOLENIA
Immuno Biom 22. Prowadzący: dr ekspert ds. mikrobioty Oskar Kaczmarek, 2022
Psychodietetyka w praktyce. Prowadząca: psychodietetyk, dietetyk Magdalena Hajkiewicz- Mielniczuk, 2022
Niedokrwistość (anemia) okiem dietetyka. Prowadząca: dietetyk kliniczny Olga Mrawiec, 2021
Żywieniowe podejście do leczenia insulinooporności i hipoglikemii reaktywnej. Prowadząca: dietetyk kliniczny Olga Mrawiec, 2020
Redukcja masy ciała w praktyce. Prowadząca: mgr dietetyki, dietetyk sportowy Dorota Traczyk, 2020
Mikrobiota jelitowa w schorzeniach zapalnych skóry. Prowadzący: dr ekspert ds. mikrobioty Oskar Kaczmarek, 2019
Efektywny sen w praktyce. Prowadzący: dr n. med. Paweł Szewczyk i dr n. o zdr. Damian Parol
Jak układać przyjemne w stosowaniu jadłospisy. Prowadząca: dietetyk kliniczny Karolina Przewlekły